Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen av ett monster


jag kan inte släppa det

hur hennes huvud flög

utan kropp


hur det nu var möjligt

för nästa morgon satt hon där

rökandes vid köksbordet


gröten stod på bordet

stabbigare denna gång

hon hade i mer gryn än vatten


hennes händer skakade

askpelaren på cigaretten växte

det var en sådan dag att hon glömde röka


det var en sådan dag när vi barn

måste tänka på att vara tysta som små möss

så inte han vaknade för då kunde det börja om


huvudlösa kroppar

höga ljud av slag mot hud

kvävda skrik som förstärkte nattens mörker


hur utlämnade vi var

där i lägenheten på våning tre

alltför många trappor upp


med ett monster som nu sov den utslagnes sömn

tomma flaskor på rad under diskbänken

och rädslan som kröp på insidan av oss


nästa kväll om det var en sådan kväll

kunde allt börja om

det gällde att bädda ner sig


att huka och söka skydd

bland alla nallar

som darrade och var våta av tårar


kanske skulle han komma in

natta med sina otäcka händer

som var på ställen där jag inte ville


efteråt låg nallarna mot väggen

med slutna knappnålsögon

de vägrade se på mig


jag blundade också

och såg hur hennes huvud flög

utan kropp, alltid utan kropp


jag önskade att det var jag









Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-28 15:02



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Ja, dramatisk uppstart och sen bibehålls intresset hela vägen. Tung realitet för många.
2021-07-28

  Öknens Ros VIP
Gripande och hemskt. Ingen ska behöva uppleva sådana hemskheter. En text som berör

2021-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP