Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ser vargar


jag ser vargar

där borta på gångvägen

ser jag en grå gestalt

den tycks inte se mig


när jag kommer närmare 

är den inte där

den var kanske aldrig där


när jag kör till jobbet

är den plötsligt där

det är en varg jag är säker

den är vid sidan i snåren

dess bakdel skymtar snabbt


när jag far förbi på samma ställe

nästa dag inser jag

den kan inte ha varit där

det är viltstängsel längs E18

men jag vet vad jag såg


jag ser vargar

men de ser inte mig

och jag ser inte dem

ändå ser jag vargar


om hösten såg jag lysande ögon

i buskagen vid lekparken 

varje kväll var de där


flera par ögon som iakttog mig

följde varje steg

och jag såg dem allihop

men de var inte där


och jag undrar

börjar jag bli galen

kanske är det nu det händer


hur ska jag veta

om min hjärna spelar mig spratt

när jag ser djuren och nästan

kan ta på dem


ögon som iakttar mig

vargar som håller sig nära

och så jag 


jag tror att de skyddar mig

från att gå nära vattnet

från att gå vilse i skogen

från att tappa förståndet


eller så är jag redan galen

jag ser vargar

är det bara jag?







Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-07-27 18:42



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Begrundar.
2021-08-02

  Lustverket VIP
Ja, verkligen ett kraftdjur.
2021-07-28

  Koloristen
En enstaka fyrbent varg i skogen medan städerna är fyllda med tvåbenta vargar.
2021-07-27

  Peter Olausson VIP
Vargar: de är ju normalt sedda som hot, men när jag läser din text ser jag att de för dig är något annat. Skyddsvarelser, några som ser dig, som hjälper dig. Det är en gåva att ha sådana vänner i livet.
2021-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP