Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettskrivning med en handfull härinne. Gunwale gav mig orden "huvudlöst, osynliga, visare". I vanlig ordning lagt till 18 så blir 21.


Vanhelgande av Sommarlov (stafett 11)

 

 

 

inlärs läxorna osynliga

 

uti julidungens djungel

 

växer urtavlorna riktigt kloka?!?

 

Myrstackarna blir visare

 

även ekorrsvansarna som

 

brukade ivägflyga huvudlöst

 

besinnar sekund(molekyl)historiken

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-27 21:14



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Låter litet vetenskapligt allt, kommer att tänka på den för tidigt bortgångne Jan Lindblad och hans sätt att betrakta djur och natur. Väldigt personligt, liksom.
2021-07-29

  Gunwale VIP
Om sen urtavlans visare kommer från myrstackar, dvs är barr, kan man ju förstå att klockan lätt blir rörig. Det fina är att visare heter needle på engelska - precis som barr! Kanske var ur-uret försett med barr? Och i lite modernare tider hade man sedan ett behov av att ”nåla fast” klockslagen lite bättre. Med alla dessa barr som pekar åt alla håll kan man kanske förstå det här med sekund-molekyl ...? Tiden skärs sönder i pyttesmå strimlor?
2021-07-28

  Gunwale VIP
Äsch: ”betedde SIG”! (Eller kanske dig ändå?)
2021-07-28

  Gunwale VIP
Jag tycker du fick in de tre orden på ett väldigt bra sätt, speciellt ”huvudlöst”, som passar så bra till ekorrsvansarna! Huvudena syns ju knappt när svansfluffet fladdrar runt!
Osynliga läxor är kanske lite som oskrivna regler? Och sådana gör förstås alla stackars myror visare än de annars skulle vara ... usch, tänk vad myror skulle kunna ställa till med om de betedde dig hur som helst!!
Det sista ordet flög lite över mitt huvud (om jag nu har något).
2021-07-28

  Nanna X
I sanning mystiska och brokiga sommarfenomen, ungefär så långt från Gunwales stilla brygga man kan komma. Intressant nog tänkte jag ändå på samma sjö vid läsningen av båda dikterna, den min syster och jag brukade cykla och bada i när vi var barn. Vi passerade en jättelik myrstack som vi cyklade extra snabbt förbi. En och annan ekorrsvans skymtade också, dock med tillhörande huvud.
2021-07-28
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP