Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
80-talet och popen texterna var så extremt korkade att de blev bra, my boy lollipop eller "hello you foul I love you" extremt begåvat jag har städat och bara öst på med pop från 1980-talet me like


men när jag blundar

Går igenom allt flöde igen
Som om jag rusar i blindo genom en stad gata upp och gata ner
Jag försvinner in i en tunnel
Och jag andas doften av dina sinnen
All den där energin som är du fyller mina tankar som trafiken fyller tunneln

Men blundar jag kan jag se dig framför mig
Jag kan se dig borsta ditt hår
Jag kan se dig gå igenom garderoben i jakt efter kläder passande för dagens ambitioner
Jag kan se dig när du slungar slängkyssar åt mitt håll


Jag vaknar upp mitt i natten och min hand söker efter dig
Hjärtat brister av längtan
Vad tomheten är påtagligen då himlen är så nära varje gång du somnar här
Hur skulle vi inte vara ämnande för varandra

Men när jag blundar kan jag se dig framför mig
Jag kan se dansa mellan spegeln i hallen och scarfarna
Jag kan se dig pröva din nya hatt
Ag kan se dig locka mig med ditt leende
Och jag kan se hur du gör det med flit, om och om igen


Uppe och möter ännu en gryning
Och jag dricker kaffe ur en mugg av glas
Jag tycker mig kunna se dina läppavtryck mot din mugg och mot min skälvande hals
Som om du inte fanns i mina lakans fiber
Som om du inte fanns i min pulserande kropp då jag rakar mig och duschar

Men när jag blundar kan jag se dig skratta åt mina skämt
Jag kan se dig följa mig med blicken
Jag kan se kärlek i dina blickar då du ser mig
Jag kan se att du vill ha mig på samma sätt som jag vill ha dig
Och jag kan se att det är på riktigt
Jag kan se att du är min i dina blickar
Och dina blickar visar tydligt att jag är din

Få mig att söka ord, få mig att briljera om så bara för din skull, om så bara i dina ögon
Viska fram det jag försöker säga med din dialekt
Låt det ta över, strema ut det som om det aldrig varit annat än poesi
Och jag lyssnar på tystnaden som är din eviga lusta och svarar utan att tveka
Vad vore det annars för mening med universum om stjärnor inte skulle få åka karusell
Vad vore meningen med månens existens om vi inte skulle förälska oss




Fri vers (Fri form) av PPQ
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-27 19:49



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Vackert, ord av längtans känslor.
2021-07-28

  Io
Vacker. Så personlig och det finns mycket igenkänning. Kram
2021-07-27
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ