Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En orättvis betraktelse?


VITTERHET

Den gamla lärdomen och vitterheten
är nu förseglad hos en snäv elit.
Gemene man hör inte längre dit
bland alla deckarna och twitterheten.

Förr kunde skolbarn rabbla sköna rader
ur psalmboken och rimmad poesi.
Nu rappar man, hip-hop-ar och står i
för att förhöja egot några grader.

På sexton-, sjutton-, artonhundratalet
var vitterhet ett kvalitetsbegrepp
för kunskaper om skönlitteraturen.

Att samla boklärdom i fataburen,
såg allmänheten som ett högre snäpp.
I dag står överst allt som låter galet.








Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-28 06:41



Bookmark and Share


  Minkki VIP
twitterheten kommer säkert in i nyordslistan! Tack för spontant gapskratt!
2021-08-01

  Monica Lindgren
Lite sorgset konstaterar jag, att du har rätt... Jag vet, att jag håller på att bli antikverad. Gör dock ingalunda anspråk på att skriva så fin poesi som du!
2021-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP