Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sömlösa nätter

Ekot från staden, minnet från ett tidigare liv
Och så en trist vardag i solljus
Något helt annat när mörkret kommer
Helt plötsligt kommer det en rastlöshet
Ingen ro och nattradion mal på


Sömnlösa nätter
Fullmånens sken
En själ som aldrig får ro
Och ett liv som kan levas som det borde
Allt det förbjudna inom räckhåll
Dessa sömlösa nätter


Skall på avstånd, hundar som rastas trots att midnatt passerats
Ännu en själ som ligger vaken och plågas
Men blodet är renare en sanningen som levereras dagtid
Det sunda har somnat strax efter 22, det vilda har precis vaanat vid skymningens inträde
Och nu finns ingen ro, ingen stillhet
Det river sönder, det gnager sig fram
Och allt motstånd är för gäves
Så det får fritt spelrum

Sömnlösa nätter och allt kommer via moln
Bläddrandes genom allt som sprids ut
Änglar och könlösa väsen
Och det är en känsla
Det är här och nu, inga planer, inget före och inget efter
Det är bara stunden som existerar
Sömnlösa nätter
En måne som är full
Och så den där dansen som inte har förutbestämda steg


Orden är gnistor som tänder eldar
Det är oanständigt och smutsigt, så härligt
Det är en förbjuden dans, det finns inga förutbestämda steg
Det finns bara en känsla som tar över kroppen
Kroppen får röra sig som den vill
Kroppen får svara vad än den önskar
Och dansen blir allt mer tydlig
Dansen är allt det som kännetecknar nattens barn

Sömnlösa nätter
De sveper in genom fönstret med månens ljus
Sömnlösa nätter och allt det sansade försvinner
Det är som bortblåst och man förs med
Så genom natten rider du på tungan som maran rider lustans dåre
Och du sträcker ryggen och händerna svajar som trädens kronor
Du sjunker ner, faller ihop reser dig upp på inandning
Hela vägen upp och så faller du ner, låter det komma in
Sömnlösa nätter rider du fram mellan stjärnor och sinnenas dunkla gränder likt maran rider lustans dåre
Sömnlösa nätter

Masker som snarare avslöjar vår natur än döljer våra ansikten
Klackar som lämnar ljud som tränger in i minnet
I utkanten av drömmarna finns en puls som får mig at vibrera
Och korten påstås berätta om framtiden
Men som om du brydde dig om framtiden
Det är bara här och nu som r av betydelse
Allt annat är en flykt från nuet
Så glöm det som varit förr, grubbla inte över det som komma skall
Lev i stunden här och nu det är så du är sannast mot dig själv
Och om det är de sömnlösa nätterna so är ditt liv lev då




Fri vers (Prosapoesi) av PPQ
Läst 102 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-27 21:13



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Månen i centrum, detta gåtfulla klot i Universum.
2021-07-28
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ