Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nappen


Då vi funderar över våra dagars ursprung
måste vi följa tråden bakåt
helt omöjligt annars förstå
Nappen var trösten, före kolten blev trång
idag finns appen som gör själen vrång

Vad driver samhällets destruktiva
tomma löften, ändå fortsätter köpkraften
fastän lampor i storköpet blinkar
en ohelig sammanslutning binder
kroppar leder och ligament
med samma predikament
mage tarmkanal, ett jämmerligt skval
sorgligt ändå förstå
våra dagars ursprung

Grottfolket
och gråben tecknas mot månens skiva
ödegårdar där gardiner fladdrar i trasor
och genom rummen i detta kråkslott
där vandrar skuggorna
visst är det tragiskt
våra dagars ursprung
varför gömmer sig människor
bakom en mask
bristen på empati gör kragen trång
Dagens människor






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-27 21:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP