Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlalag

Jag predikar
du predikar
alla vi predikar
varsitt eget
evangelium
alla lyssnar vi
men ingen hör
alla sjunger vi,
ingår i
de drömdas kör
vi sover
skönt tillsammans
tills nån annan
börjar prata
om helvetet
då rätar vi på våra
trötta ryggar
börjar tvivla
- vad vet han
som vi har glömt?
- har han vakat
när vi har drömt?
men alla ser vi
målet klart,
alla bär vi
kärlekshat
och bakom oss,
där springer djävlar
framför oss,
de vackra själar
vi trodde att vi var.
Så stanna upp,
ja stanna nu
för helvete
och följ din egen
himlalag.




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-07-28 00:09



Bookmark and Share


  Essisen
Vackert, åå så vackert. Vackert är ordet
2021-09-04

  Poesia VIP
Himlalag - jag vill följa den! Härlig rytm i din text med bra tilltalande innebörd. Gillar mycket!
2021-07-28

  Kungskobran VIP
Så är det, var och en är sig själv närmast
2021-07-28

    Sefarge VIP
En smart konklusion.
En blandning av
himmel o hell
Vi alla är?
;)
2021-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP