Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är egentligen kärlek?

Jag skrev en gång att många människor tror att de är kära när de egentligen mest är kåta.
Det var väl inte den mest djupsinniga kommentaren. Men ändå!
När jag var i 20årsåldern myntade jag en "slogan" för mig själv. "Gärna pension men första några rejäla passioner". Den kanske summerar tjugoåringens syn på vad som är väsentligt i livet. Nu så här vid sjuttio är ju åtminstone för mig sinnet upptaget med helt andra saker än sexuell aktivitet ,de är mer av summerande karaktär. Vad har jag gjort av det jag tänkte mig. Vad skulle jag ha gjort? Vad är jag glad över att jag aldrig förverkligade? Vad återstår?
Det sägs ju att när fan blir gammal blir han religiös. Detta gäller dock inte mig .Jag blir alltmer övertygad ateist. Bortom döden väntar enligt mig inget annat än ett mörker så totalt att du/vi har ingen aning om att vi överhuvudtaget har tänkt en tanke och till viss del har jag försonats med detta.
Jag läste härförleden en rubrik.Dog samma dag efter att ha varit gifta 70 år.
Då måste jag erkänna rördes något i mitt hjärta. Mixed feelings skulle jag vilja skriva. Hur de var blandade kan jag inte berätta.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-28 12:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så sant - mörkret är totalt. Tills Gud, kanske - tänder lampan igen.
2021-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP