Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur askan in i ljuset


jag målar bilder
från min
insida

från mina minnen
som fastnat
på näthinnan

tatuerade minnen 
som aldrig
tycks försvinna

i ord som galopperar
svart mot vitt
skriver jag för livet

om hur jag levt
och fortfarande
lever

om hur jag
uppfattat tillvaron
då som nu

svart eller vitt
inga nyanser
inte ens gråtoner

på liv och död
så ser mitt liv ut
en ständig kamp

vargar som skyddar mig
från att göra
något dumt

och jag inser det nu
de är inte
ute efter mig

vargarna går bakom 
och ibland
bredvid

alltmedan mörka krafter
från det som var då
försöker dra ner mig

till en farligt låg nivå
men jag har också mig själv
styrkan jag besitter

som den slagna
som den som fallit
och reser sig får

alla slag till trots
alla ärr som skaver
jag reser mig ur askan

en fågel fenix
skimrar av 
en sällsam kraft

ni ser mig nu



















Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-07-28 17:58



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Här finns urkraft i orden, och den behövs i kampen för ett värdigt liv; om att gå under, och födas om; oavsett hur många gånger som krävs. Mycket bra text.
2021-08-02

  Lustverket VIP
Mycket energi i den! Vargen beskyddar de sina :)
2021-07-28

  Öknens Ros VIP
Trots motgångar orka kämpa sig vidare i livet.
2021-07-28

  Marita Ohlquist VIP
En fin och trösterik text om att hitta ljuset som skingrar mörket och gör livet värt att leva.
2021-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP