Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konträrt



så blir det åter
att plocka upp
söka lägga samman
bitar från gårdagen
som perfekt ska matcha


dagens skarpa
vindlingar med
sina icke parallella
strömningslägen där
tonsymmetrin utelämnas


även om vi lutar oss
mot samskridandets
oändlighet med tusen
åter tusende variationer
låter sig inte detta göras


och även om vi svänger oss
med milstolpar blir
rörelsen mellan
ursprunglighet och
det på konstlad väg
intvinnade


för alltid konträr




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-28 16:22



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Tack!
2021-08-10

    Lena Staaf VIP
Men ibland är det just motsättningar som leder till dynamik och utveckling.
2021-07-30

  Elinor Sörensson VIP
Som att balansera eller dras,
kanske ofrivilligt, mellan det
ursprungliga och den omänskligt
skenande utvecklingen.
2021-07-28

  Larz Gustafsson VIP
Allt samskridande är inte framskridande.
2021-07-28

  Susen VIP
Förnimmer sökandet efter balans i tillvaron

2021-07-28
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP