Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortplock i Drömskogen?



Var ej för hård mot den
som är du

Men det fixar du väl lätt?

Genom att såga ner något
annat från en gren.

Kanske även det som
är jag?

Men sedan måste
ju
själva grenen bort

Från din arma lott
för att ej störa
Ditt vackra drömslott

Där allt riskerar
bli alltför torrt

Utan skugga för
-torkar sanningen

Jaa träd och grenar
Skymmer utsikten

Men ger så mycket
mer om man böjer

Ner ögonen mot
marken och ser det
lilla som pågår i det

Som då blivit till den
Förvildade parken

När det storslagna
Perspektivet

Förkrympt till ett
okontrollerat
plotter av kryllande
småliv med älvors
svingande vingar på

Kan du leva där då?
Eller måste du anlägga
Gräsmattor som ej

Skymmer dina framtida
Utsikter i onödan

Utan ger klarsyn i den
Illusoriska evighet du
så tillfälligt vistas i

Skall någon då från snår
-skogen iaktta dig utan
att döma alltför hårt

I sin gröna kappa och
bara vistas inuti din
skira drömbild ibland

Under trädens silande
ljusgrönska där visst
din välgörares Namn
är Snusmumriken själv

Som ingår i vårt snurr
-ande kretslopp

Vare sig vi vill det
eller ej. ..












Fri vers av Sefarge VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-29 09:31



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det lilla som pågår där nere är väldigt stort
2021-07-31

    Lena Staaf VIP
Träd och drömmar måste vi nog ha för att orka. Rensa inte för mycket!
2021-07-30

  Bengt H VIP
Aha, nu förstår jag! Det var lite gåtfullt, ungefär som Walt Whitman.
2021-07-29

  Bengt H VIP
Intressant! Ska fundera på den några år...
2021-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP