Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är skönt att slippa tänka

Vad jag tänker nu om världen
så är det blott vad andra sagt
de har i min mun fakta lagt
som matsäck på den långa färden

Men är det så: när den?
Jag får vara på min vakt
så jag ej blir gödd för slakt
för vad i själva verket lär den?

Att jag ska va' marionett
vill jag inte vara med om
det är både svårt och lätt

Lätt att fara bortåt nedom
så även om de har helt rätt
ska jag inte detta ge dem




Bunden vers (Sonett) av Bengt H VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-29 13:06



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Sista ordet är 'talspråk' och lämpar sig möjligen för högläsning, det skrivs ju 'dem'. Men annars var det spännande läsning. Kul att det finns fler än ett sätt att skriva på och att även om diktatorn gärna vill bestämma, den få allt ha mera att fundera på och 'klämma'...

Att 'ha kläm på något', är förstås eftersträvansvärdt, men tänk om den fasta övertygelsen visar sig vara behäftad med 'vissa fel'?
2021-07-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag tänker själv.
Dissar Expressen och Aftonbladet.
Söker mig till alternativa media.
Där finns infallsvinklar som borgarpressen medvetet förtiger.
2021-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP