Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OM INTE FÅGLAR FANNS

Om inte fåglar fanns,
så funnes ingen himmel
med lek och lustig dans
och vingars vilda vimmel.
Då vore luften tom
och färglös, sur och grå,
en usel fattigdom
att tvingas titta på.

Men fåglarna, de finns.
Dem har man alltid funnit
i alla moln man minns,
och alla regn som runnit.
För fåglarna är säd,
utsådda av Guds hand
ut över hav och träd
och över mig ibland.

Om inte fåglar fanns,
så skulle ingen finna
den glädjen någonstans,
som ännu går att vinna.
När jag betraktar dem
inunder himlen blå,
så längtar jag det hem
som även jag skall nå.









Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-07-29 15:28



Bookmark and Share


  Poesia VIP
Fin rytm och härlig att flyta med i din text - ja, om inte fåglar fanns! En dag hittar vi hem. Så fin betraktelse på livet.
2021-08-03

  Trädskugga
Säger allt.... ! Mycket bra!
2021-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP