Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uttrycket för vad vi tycker och känner!

 

officerarna som skurar av kylan, vid 17 grader plus i huset är inte officerare de är erotiska prostituerade som står med fötterna till gallon genom militär- och civilförsvaret. de är också översättare som tar bra pengar för att leda Skandinavien i kriget. Jag citerar nedan två exempel på frustration eftersom jag tappade allt förtroende.

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/svensktalande-bads-flytta-runt-i-finsk-storbrand/ar-AAMIDT3?ocid=msedgntp

”En stor skogsbrand rasar just nu i finska Österbotten. Ett varningsmeddelande skickades ut till boende i området som på finska löd ”Snälla lämna brandområdet”. Men när meddelandet översattes till svenska fick det en motsatt innebörd, skriver HBL.

 

Den svenska översättning blev: ”Snälla flytta runt i brandområdet”.

 

– Det är tyvärr här hos oss som det har gått fel, antagligen på grund av brådska. Något ord har säkert fallit bort i misstag, vilket förstås är beklagligt, säger räddningsledare Jarmo Haapanen till tidningen”.

”73 av 76 thailändska bärplockare vid en anläggning i Tväråsel i Norrbotten har testat positivt för covid-19, rapporterar NSD.

De kom till Sverige den 18 juli och enligt tidningen fick ansvariga vid anläggningen indikationer om smittan den 22 juli. Region Norrbottens smittskyddsenhet åkte då till Tväråsel för att genomföra tester. Catarina Lundberg, ansvarig på Norrskensbär AB uppmanar nu boende i området att inte besöka anläggningen.

– Åk för guds skull inte dit, säger hon.”Avgifter och stängsel stänger ute vanligt folk (aftonbladet.se)




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-30 07:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP