Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kunskapens bok


Det där med kunskaper ett ämne som inte går att förringa
särskilt idag då teknikens landvinningar inom alla
områden fordrar människor med bred kompetens för att
inte bli överkörda. Givetvis är det omöjligt vara duktig
inom allt, det är med det som med talang. Alla har någon,
fast det finns de som lever sina liv omedvetna om att de
har någon. Skulden till den förlusten ligger till stor del i
skolundervisningens dogmatiska former, men även hos
regeringen, då menar jag den omyndige har som bekant
en regering hemma som skriver på väggarna, vägarna
arvet ska gå.
Stor lycka för de som fått förmånen utveckla sin talang
och utöva den till sin spetskompetens, för det finns
föräldrar som i sin tur fått samma möjlighet.

Skolan är en formskuren mall där elever ska formas
efter studieplanens intentioner och formas efter
den till en produktionsenhet till fromma för
samhällets bästa. Faktum den här slutledningen av
ruinbyggarnas makt över individen belyses under
kreativa utbildningar och finns i kurslitteraturen på
högskola och universitet "Den musiska människan"
av Jon-Roar Björkvold, det är just när sinnets
lekfullhet tas ifrån människan som själen utarmas
den sanna glädjen
- "ett helt samhälle vaknar upp - utan näsa" en
bra liknelse för företeelsen.

i stället reser sig ett plastsamhälle på kryckor,
som vadar som sjöfåglar i ett hav där plasten
dominerar om alla skulle vara lika.




Övriga genrer (Essä/Recension) av morgonstjärna VIP
Läst 109 gånger
Publicerad 2021-07-30 11:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP