Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orättvisor


Vinterfåglar flyger över taken
sveper sin kappa över soffan i parken
papperstäcket är inte nog
finns det någon hand som sträcks ut
till oss utan hem för natten
eller är det bara ångesten kvar
för oss att äta och dricka
ni lockar med bröd ett liv i överflöd
men det sista av oss ni tar
är fjäderskruden
Vintern blir kall mina herrar
ni behagar dröja med utfodringen
vi tuggar på det kylslagna vattnet
strävar inte den frusne efter eld
men vi får aska i håret det blir vinter i själen
då sjöarna ligger bottenfrusna
När yrvädret piskar ansikte och hals
då kurar vi
i drömmar om bäckar som flödar för att glömma

finns det någon som ser
dom som blivit hårda om kinden
som slåss för sitt bröd
trots den hårda skaren och bittra vinden
är det nåden för folket som sliter
för sitt fattiga bröd
medan andra av sovel
njuter sitt överflöd

Får de någonsin sitta vid dukade bord
och åka med slädar till grinden
som en herreman i päls och guldgaloner
och inte i lappade kläder

orättvisor piskar inte den som lever
i sitt överflöd





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2021-07-30 15:54



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
visst frågar vi oss varför baksidan inte är ett bihang till rättvisan
2021-07-30
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP