Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto/ tack för du läser älskade uggla <3 finns inga ord som tecknar dessa bedragare


Oönskade


en kartong med tre kattungar räcktes fram
av ett par rödlackerade klor
till personalen på katthemmet
Navelsträngen var kvar och de hade
slutna ögon. De låg ovanpå varandra
De två som låg underst sov lugnt
men den översta anade oråd och pep
med sin 12 timmar gamla röst
"stackars småttingar" gnällde kvinnan
och la huvudet på sned. "De måste tas
bort". Vi kan bara behålla två. Grymhet
är naturligt. Födelse och död muntert
sida vid sida.

Har hon ett hjärta bakom det välstrukna
blusbröstet, när hon avgör ödet för de tre?
Knappast. Händerna slår ut i en uppgiven
gest och skakar skulden från fingrarna
Den korta meningen har kostat många liv -
en kliché men en dödlig sådan.

Man kan ju inte lägga över 1000 kronor
på en katt, är en annan klichè. Många
håller med - det är för dyrt att kastrera en
katt, i stället låter de naturen ha sin gång
med dödlig utgång. Det är billigare att
fejka omtanke. "Alla i naturen överlever ju
inte heller," säger hon med ett litet leende
på läpparna och famlar med kreditkortet.
Så går hon och lämnar naturen efter sig.

Av en slump togs de från mamman att dö
Av en slump hamnade de hos någon som
ville se dom leva. Tolv timmar gamla
hade de varit nära döden
Den trettonde timmen drack de mjölk ur
en pipett, De små tungorna kunde redan
känna smak och de små tassarna värme
på trettonde dagen öppnade de ögonen
och mötte en människas blick
som om det var det naturligaste i världen.

På samma okänsliga sätt dömer vi ofta
ut varandra
allt levande har lika värde
även om alla inte vill se det.

Våra djurhem och deras volontärer
gör ett oerhört förtjänstfull arbete
året om för att rädda liv!

Tack







Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2021-07-30 17:00



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
men ingen idé med några pekpinnar, det är ju så zebran är ett randigt djur, där ränderna aldrig går ur mumlar jag och går mot ljuset
2021-07-30
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP