Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myrsloken och jag

Varva ner du sällsynta frö.
Om du i gryningens trädgård gro.
Viskar de ord för att du ska växa.
Till ditt mest älskvärda du.
Blunda du sällsynta frö.
Vila dig i mina händer.
Ta näring från livets nektar.
De bokstäver som bildar ett ord.
De ord som bildar en dikt.
I de lila skuggornas gränder.
Där gryningsljuset sakta sipprar igenom.
Kullersten av rosenkvarts.
Jag slinker in i ett café.
Du får följa med.
Du sällsynta frö.
Låt mig bjuda på något.
Kanske en chokladmaräng.
Kanske en prinsessbakelse.
Vad du vill. Bara du njuter.
Tystnaden, sorlet och bakgrundsmusiken.
Den cappuccino så sval.
Den längtan så varm.
Den passion så het.
I samma stund som fröet blir till liv.
Då knölsvanarna slår ut sina vingar i full blom.
Då de skrider ut över sjön som en brud i natten.
Just i den stunden önskar jag mig.
Inget annat.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2021-07-30 17:40



Bookmark and Share


    tramp
Och helt plötsligt ville jag vara... en Myrslok. :-)
2021-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP