Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Vi har vår egen sång!"


VI SOM HÖLL PÅ

Har du brevväxlat med Stroessner 

som en man jag hörde om?

Köpte du Sex Pistols' LP

samma dag som plattan kom?

Kände du till DDR-Revyn?

Var du med i VPK?

Kanske var du numismatiker?

En av oss som jämt höll på

 

Hade du en brevvän i Oman

Skrev du månne poesi?

Hade du den sortens album

som krävs för filateli?

Var du gitarrist i bandet?

Låg du bakom ett fanzine?

Var du en av oss som jämt höll på

med den egna melodin?

 

Vi som hade våran egen sång

och som satsade på den

Vi som innerst inne längtade

efter tron och sanningen

Vi som nonchat innegängen

Folk de inte rådde på

Vi var vilda, vi var starka

Vi var de som jämt höll på

 

 

LARZ GUSTAFSSON 31/7 2021

 

 

 




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 112 gånger
Publicerad 2021-07-31 14:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP