Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Grindvakt

Träden vaktar grinden
stammen ett konstverk
med böjda knän
och klättrande barn

Tiden skulpterar
oss
tillägstillbehör tillkommer
ett efter ett

 Sorgen låter sig inte hindras
av grindvakten
den tar sig fram
gör sina besök
sällan välkommen

Allén skänker skugga
samtal förs
allt en smula lättare
möten möjliga med försiktighet

Ett tåg lämnar stationen
ljudet avlägsnar sig
tanken rör sig i banor
runt bokens handling

Isolering förvandlar
nyorientering utan karta

Tar modet i ena handen
förståndet i den andra
gläntar på dörren

 ©Eva Hedlund fd Langrath 2021

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-31 17:23



Bookmark and Share


  Susen VIP
Vemodsvackert skildrat med spännande foto i harmoni
2021-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP