Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: TONY ERIKSSON


BRÖSTSMÄRTOR OCH BRÅK

Bröstsmärtor och bråk

Det här är ingen bra epok

Bröstsmärtor och bråk

Så talar ångesten sitt språk

 

Jag borde vara fri på havsstranden

med kusten klar och sikten obegränsad

Jag borde vara fri i havsbandet

med blicken skärpt och själen sval och rensad

Men det får faktiskt bli en annan dag

Nu regnar det; vi fick vår del av åska

Ja, det får faktiskt bli en annan dag

och jag mår inte bra av stress och brådska

 

Jag måste ta mig ned till havsstranden

där jag kan höra havets vågor rulla

där ingen frågar om vaccination

och inte om har nåt att förtulla

Ty havet har mig vaggat mången gång

och skapat ett slags harmoni i sinnet

Ja, även havet har sin egen sång

om kärleken och bästa barndomsminnet

 

Här kommer jag på julis sista dag

Jag låter fingrar dansa på tangenter

Fast jag har härjats, trots att jag är svag

fungerar dessa märkliga talenter

Så rimmas ord på julis sista dag

Och tanken går till Bottenhavet sköna

Det bor en rimsmed här uti mitt jag

Men Jesus är den kung min själ vill kröna

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON 31/7 2021




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 160 gånger
Publicerad 2021-07-31 18:19



Bookmark and Share


  Minkki VIP
snyggt smide på månadens sista dag
2021-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP