Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Människovärdet vi kräva tillbaka!" (ur "Arbetets söner") "Du skall älska din nästa såsom dig själv" (Matteus, Romarbrevet)


MIN NÄSTA

Ingen av alla är mera värd,
ingen är rankad den bästa.
Om än av olika olyckor tärd,
mera berömd än de flesta,
uppfyller människan endast det mått
på just det människovärde hon fått,
att kunna vara min nästa.

Kallas "min nästa" kan allas namn,
systrar och bröder i världen.
Gud är vår fader med vidsträckt famn,
som i sitt moderliv bär den
människa, som till Guds barn blivit till.
Vare sig rättvänd eller som vill
är hon min nästa på färden.












Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 126 gånger
Publicerad 2021-08-03 20:56



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Vackert budskap! Vad heter detta versmått? vänligen monica
2021-08-04

  alicja lappalainen VIP
"All den skillnad, flärden föder,
Göms för dig i stoft och skam.
Kung och bonde äro bröder,
Var din vinge fläktar fram."

Fredrich Shiller
Sång till glädjen
2021-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP