Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
inräknas både såsom Tröskel #37 samt Gräns #38


Sålde Slottet i Barndomens Sista Strimma

 

 

 

Juli skulle just bli augusti. Det måste ha varit sista dagen av min barndom. Vi hade sålt morfars ofantliga hus. Nu sov vi därinne ännu en natt - sedan aldrig mer. Vareviga skrubbs skrymslen låg tömda. Möblemang och leksaker hade fullgjort sin tjänst. Världens vitaste träfasad mörknade. Molnen blomstrade för mormors skull. Bägge familjerna for samtidigt. Gårdsplanens grus rasslade som vanligt under hjulen. Till julen skulle livet ha blivit sönderrivet. Ändå var den sommaren min mest spännande någonsin. Ungdomen började tydligen där. Spelade med spaderdamer. Jag måste bli hjärter knekt! Skulle slottet krympa i minnet? Snarare växa oändligt? Böckerna travade iväg.

 

 

 

 

 

 

 
Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-31 23:36Bookmark and Share


  Chan VIP
Jag fick besöka mormors och morfars hus i somras, efter 31 år. Det väckte många känslor och minnen, precis som din text.
2021-08-02

    Lena Söderkvist VIP
Lätt igenkänning, jag minns ett annat gammalt hus. Mormors och morfars vind och deras källare var det mest spännande som fanns. Åtminstone när vi syskon var där på besök. Det är sådana minnen man vill ha. Du förmedlar väl känslorna, de har aldrig lämnat dig heller.
2021-08-01

  Nanna X VIP
Åh, man kan riktigt känna doften av det gamla huset. Stark närvaro, många fina språkliga formuleringar och bilder i din text, allt från strimman i rubriken till leksaker som gör tjänst, moln som blomstrar för mormor, böcker som travar...

Jag blir påmind om hur vi röjde Torpet när min mamma gick bort, där tillbringade jag min barndoms lyckligaste somrar. Som tur är har jag en del möbler kvar därifrån, så doften finns kvar. Jag brukar ju sällan bli nostalgisk över miljöer, men Torpet är ett undantag.


2021-08-01

  lodjuret/seglare VIP
En del människor har den diffusa uppfattningen att för att det skall kunna ses som kvalitet, det måste finnas vad som inte 'et. Men kanske är det en förklaring att ro iland, då det finnas 'skådisar' och 'skådespelare' ibland...
Själv delar jag som läsare gärna i texter i samma sorts kategorier, oavsett vad jag läser, A, B, C.
A. Vad jag vill se mera av. B. Vad jag skulle klara mig helt förutan. C. Det som mest fyller hyllorna o går många nog som 'helt förbi'.
2021-08-01
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP