Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


en fortsatt fundering kring rätt och så, inspiration ” Gör om och gör rätt så nära rätt” av Telesforos


fel å fel, vems fel är det?

 

att göra rätt, så rätt det bara går, kan säkert bli fel och kanske helt betydelselöst. funderingar kring rätt och fel är nog i grunden just det, utan vidare betydelse. och såklart av största vikt. för om vi redan innan bestämmer vad som är vad, kommer vi kanske inte fram. 

å andra sidan. vad är det som går (förutom klockan förstås) och vem bestämmer det?  samhället såklart men det vet vi ju hur klaustrofobiskt det tyckandet är. och att bara låta en själv bestämma blir också galet. 

det enda rimliga och rätta (?) torde vara att en låter den norrländska natten bestämma. däri finns sanningar vi inte kommer undan. 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av catharina.jerbo VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-01 10:05



Bookmark and Share


  SpamPippiL VIP
Det ligger mycket i det som föregående kommentator skriver. Skulle man kunna förutse konsekvenser bättre skulle felen man gör inte bli så kännbara. Inte alltid man lär sig av sina fel utan gör om dom igen. I alla fall jag.
2021-08-01

  Almagrundet
någon har sagt:
"vi är fria i våra val, men slavar under dess konsekvenser."

det är kanske där man ska börja sina funderingar om vad som är rätt och fel?

och att ta ett rejält sömngrepp om den norrländska natten är nog en rätt bra början! :-)
2021-08-01
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP