Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ägande

Att äga ett hus
kan vara bra

men att ägas av ett
är mindre

lyckat




Fri vers av stenhur VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-08-01 13:47



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Har alltid varit fascinerad av hus, kanske går tillbaka till barndomsminnen då jag fick ”störa” hantverkarna som med sin yrkeskunskap och handskicklighet byggde husen min pappa var byggmästare för. Minns särskilt en murare som tålmodigt svarade på mina frågor. Han kallade mig ”den lille byggmästaren” - och jag var stolt.
Senare i min profession har hus stått för det arketypiska rum där människan kan vara med hela sin person. Ramens betydelse för livsprocesser, platsen för berättelser, myter och riter; det existentiella rummet som rymmer det yttre såväl som det inre - en mötesplats.
Håller helt med ditt budskap. En påminnelse om att inte ägas.
2021-08-29

  Poesia VIP
Ja, det sägs att har man för många prylar äger de dig. Så på pricken är din text. Bravo!
2021-08-03

  Almagrundet
Det kanske är lätt att tänka på den rent materiella aspekten när man läser texten först. Allt det materiella som vi äger äger också oss i olika utsträckning.

Men ett hus är mer än så. Det innehåller minnen och de kan också äga oss. Hus är komplicerade grejor.
2021-08-01

    Lena Söderkvist VIP
Likadant är det med bilar, båtar och annat som går att köpa och förändra. Du får hundra procent medhåll.
2021-08-01

  Larz Gustafsson VIP
Min kropp hör henne till, hennes tillhör mig.
Och gråten är min när hon gråter.

Vi är ett.


2021-08-01

  lodjuret/seglare VIP
Så är väl 'äkt en skap et'?
Det märkliga är även att kunna 'äga' den mark en går på, går det ens?
Köpa sig till lycka verkar vara att sjunga, spela, dansa, leka, finnas till.
En text att vilja läsa idag, igår o imorgon...
2021-08-01

  Larz Gustafsson VIP
Bra skrivet.
2021-08-01
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP