Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla dig

från TV strömmar ljud och bilder
från både öst och väst
där övergrepp och våldsdåd blandas
där krig och fasor går hand i hand
Den som gör orätt mot andra
är den som andra klandra
och straffar den som redan straffad är
Den som sätter sig till doms över andra
den aldrig förlåten är
Den skyldige är ofta den förorättades offer
och ännu oftare för den ostrafflige och oförvitlige
Och hur ska domaren straffa dem, vilkas ånger
redan är större än deras gärningar?
Varenda själ har rätt att leva
utan hot om en bödels snara
intill livets slut
En stor sanning är förtalet sprids
liksom tistelfröna fort




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2021-08-01 17:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP