Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tonårsflickor för underhållningsändamål.

 

 

 

202112:43 CESTSenast uppdaterad för 13 dagar sedan

Varumärken klippte banden med kinesisk-kanadensisk stjärna efter våldtäktsanklagelser

Reuters

PEKING, 20 juli (Reuters) - Minst 12 varumärken inklusive internationella namn Bvlgari och Porsche sa att de hade klippt banden med Kris Wu efter att en 19-årig kinesisk student offentligt anklagat den kinesisk-kanadensiska sångaren och skådespelaren för datumvåldtäkt.

Studenten, Du Meizhu, berättade för kinesiska medier på söndagen att den 30-åriga stjärnan hade våldtagit henne när hon var 17 år efter att ha tagit en drink med henne.

Wu, som gjorde sin Hollywooddebut i sci-fi-filmen "XXX: Return of Xander Cage" 2017 och tidigare var medlem i K-popgruppen EXO, förnekade anklagelserna.

"Jag träffade bara Ms Du en gång på en väns sammankomst den 5 december 2020. Jag tvingade henne inte att dricka alkohol," sa Wu, vars kinesiska namn är Wu Yifan, på sitt sociala mediekonto i måndags.

Den offentliga sändningen av anklagelser har orsakat en storm på sociala medier i Kina, med hashtaggen "Du får Wu att lämna branschen" med 850 miljoner visningar.

Du sa i ett inlägg på sociala medier på söndagen att hon krävde att Wu skulle sluta i underhållningsbranschen.

Du sa inte om hon hade rapporterat den påstådda datumvåldtäkten till polisen men Wus studio sa i ett uttalande på måndagen att den hade rapporterat Dus anklagelse till polisen och hade inlett rättsliga åtgärder.

Varken Du eller Wus studio svarade på meddelanden från Reuters som sökte kommentarer. Reuters kunde inte omedelbart avgöra vilken polisstation som kan ha fått en rapport om händelsen.

 sade i ett inlägg på den kinesiska sociala medieplattformen Weibo på måndagen att det hade upphört med samarbetet med Wu, och Bvlgari följde efter på tisdagen.

"Bvlgari fäster stor vikt vid evenemanget relaterat till Kris Wu och beslutar att stoppa samarbetet med Kris Wu från och med nu", säger det italienska lyxsmyckemärket i ett inlägg på sin Weibo-sida.

Rapportering av Ryan Woo och Sophie Yu; Ytterligare rapportering från Beijing Newsroom; redigering av Robert Birsel

Kris Wu - AURORA (Official Visualizer) - YouTube

 

Du Meizhu Age And Instagram - Kris Wu Scandal On Reddit (celebpie.com)




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-01 15:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP