Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson


Vitabergspassaden


så levande igen
hennes
bärnstensmilda blick

bland Gamla stans
prång och gränder
hör han dem åter
denna morgon

sin ungdoms hjärtslag

leder upp till Söders höjder
och utomhuscaféet
på Fredsgatan

raspande hårt sitt
blyertsstift mot
ytan en artist
nedtecknande sin hjärtedam

passerar bordet kastar blick
påminner om henne
hur de brukade andas in
Vitabergspassaden

så kallade hon den

vinden från allra
första besöket




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-01 17:45



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Ett hjärtslag rymmer allt

Tack!
2021-08-10

    Lena Staaf VIP
Levande beskrivet!
2021-08-02
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP