Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillvägagångs sätt



Det är lätt att lämna
Det är lätt

Det är svårare att
Släppa taget om.

Det man lämnat
Det är ju så himla
svårt ibland

Det borde gå att göra
helt tvärtom

Men Det går ju inte
Varför går det bara inte?

Det går att cykla iväg
På tillbommade skogs
-vägar som en far varit
med om att strävsamt
Jobba fram meter för
meter på 40-50-talet

Det är lätt att lämna
skogsvägen men inte
Känslan av den

Vad den betyder inuti
Som ingen annan kan
Begripa


En slingrig skogsväg med
Några 400 hundra åriga
Frötallar som ens far

Ägnat några år av sitt liv
Och slitit ut sig på

Det som blivit kvar
Osynligt och som vägrar
Släppa taget

En grusväg som någon
gjort du tycker om,bara
För dig,du så osynligt
känner till

Och vägrar släppa taget
Även du

En stegfinnande människa
I tillvarons moss nostalgiskt
glömda Grusväg

Med motorleden brusande
Några 100 tals meter bort

Och Flygplanet som drar
Förbi ovanför mot okänd
Destination


Även du en medmänniska
som vandrat på en hemlig
Grusväg och bär den inom
dig-Även du. ..





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-01 22:47



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Fint! Ja, visst är det så! Man kan lämna en plats fysiskt men ändå ha den kvar inom sig. Har läst någonstans: "Man kan ta flickan ur byn, men inte byn ur flickan".
2021-08-03

    Lena Staaf VIP
En väg som bär på minnen av det som varit. Lite vemod över den här dikten.
2021-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP