Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av Bergmans SISTA (tv)film SARABAND. Återsedd 18 år efter tillkomsten. Julia Dufvenius spelar dottern som måste välja väg för sin cellokarriär. Förfädernas groll spelar också stark roll. "Spansk-fransk dans i tretakt...


Gräns #39 : Mosaik #46 : Saraband

 

 

Spirande ton står i brand

dock tvekar stråken - vems hand

drar deras klibbiga band..?

 

Farfar för sin son förakt

hyste, blev kärleks kontrakt

strängaste roten till makt

 

Finna vill kvinnan sin klang

- ej ens när gråtande sprang

upplöstes arrangemang

 

Död mor tar dotterns gestalt

stark som en tråd, söt av salt

mörkt trä får sol - cellon smalt

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-05 18:46



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Blodfullt, en familj full av viljor, och döden är närvarande.
2021-08-06

  Nanna X
Jag njuter också av rim och rytm, dessutom känner jag igen min egen musikaliska familjehistoria. Inte alltid lätt för dottern att finna sin egen klang.
2021-08-05

  Chan VIP
Bra rim som för vidare, framförallt i andra versen är de starka.
2021-08-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP