Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettskrivning. Jag fick orden kontrollerar, lokalbussen och norrut av Nanna X.


En sorts frihet (Stafett)

Handlar med kort. Tar lokalbussen norrut. Kameran ser. Storebror kontrollerar allt. Nötförpackningen spricker felaktigt. Barnets blöja läcker. Storebror hjälper inte till.




Prosa av Gunwale VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-02 09:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
'Samhället är vi alla tillsammans' var svaret en medborgare fick som ville få det till att 'händelser i samhället är samhällets fel'. Egentligen menade han nog att det är 'myndigheterna som inte skyddar alla från skada'. Sven Wernström lät det stå i en av sina spännande böcker, 'Orz skyddar oss för djuren'. Djuren var alltså människor som gjorde sådant som människor i samhället ville kunna skyddas ifrån. Samt vanligen farliga djur förstås.
2021-08-23

    Lena Söderkvist VIP
Storebror i dubbel betydelse, kris på bussen, ser det framför mig. Vad det kan kännas hopplöst när det pågår. Du får verkligen med det.
2021-08-06

  TrollTörnTrappan VIP
Synnerligen effektiv gestaltning av problematisk överhet och bristande ansvar!?!

Spännande hur snabbt ens tolkning av "Storebror" kan gå från internationell nivå till en särskild familj..?
2021-08-02

  Chan VIP
Nötförpackning och läckande blöja, vilken intressant kombination. Ingetdera står på inköpslistan!
2021-08-02

  Nanna X
Oj vilken fart i stafetten! Skönt diskbänksrealistisk/lokalbussrealistisk text.

Nä Storebror hjälper sällan till. Kanske är han bara ett ansikte på en affisch, som i Orwells 1984?
2021-08-02

  Larz Gustafsson VIP
"Staten, det är vi" (Gerhard Lundell, Ulfs far).
2021-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP