Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himmelens ruta

Jag spelar för rymden
i svala vinternatten
en vilande stämning
där över fruset vatten

Till dragspel och flöjt
får månen en sång
den flödar till toner
kring månvarvets gång

Ett stjärnfall är synligt
på himmelens höjd
jag sjunger ballader
och känner mig nöjd

Den stjärnan har tänts
nog tusentals gånger
och njutit av ljudet
kring själslivets sånger

I sommarens gryning
jag väcker en lust
hos solen däruppe
som vaknade just

Så sakta den färdas
till toner så sköna
naturen den vaknar
på ängen den gröna

När höstregnet faller
jag spelar på luta
det får mig att blicka
mot himmelens ruta

Jag spelar så vackert
jag någonsin kan
och tonen jag framför
är ärlig och sann

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 326 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-09-09 07:12



Bookmark and Share


  Susen VIP
Vackra toner
2021-09-13

  Lars Hedlin
Väldans vacker!
2021-09-13

  Eva Langrath VIP
Vacker poetisk visa.
2021-09-11

  Blomma-Stjärna VIP
melodiös naturlyrik - fylligt rik!
2021-09-09

  lodjuret/seglare VIP
Kommer här att minnas det fanns en svensktoppslåt för länge sedan, den spelades här om året gick något i stil med 'aj, aj, aj, aj' och sedan själva texten då. Minns varken sångare eller text, bara det där fragmentet och musiken, den var rätt långsam... Nu kommer den, aj aj aj ja, jag är bra, jag är braaaa, har du tid och pengar så köper du min vespa...
2021-09-09

    Elisabeth Nilsson VIP
En finstämd musikalisk hyllning till de fyra årstiderna!
2021-09-09

  Feliaxel VIP
Vackert
2021-09-09

  Öknens Ros VIP
Musik är livets krydda.
2021-09-09

  Kungskobran VIP
Inlevelse är musikens bästa

Texten är som musik.
2021-09-09

  AiA Maria den fria

Ja, tonen är vacker, ärlig och sann!

Tack!
2021-09-09

  Maria Sundelin VIP
Vacker hyllning
2021-09-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO