Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskvärd till bortglömd

en groende växt
du gav den omsorg
näring och kärlek
men vid blomstring
du rynkade på brynen

inte vad du förväntade
eller ville ha kvar
förändring är dåligt
tillväxt ska hämnas
och nytt ska bli kompost

inte din favoritfärg
eller din smak
passar det inte in
ska det slängas
inte älskvärt längre

skönhet är relativt
ogräs som dekoration
blommor som ogräs
mångfald och monokultur
du väljer liv eller död

men blomman frodas
badar nu i kompost
av nya äventyr
och nya möjligheter
till att bli älskad




Fri vers (Fri form) av Sandra Frödén VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-02 23:57



Bookmark and Share


  mare VIP
Tänkvärda rader
sista fem får
stor applåd!
2021-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Sandra Frödén
Sandra Frödén VIP