Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ENMANSARME

I massor av härar låta sig
slaktas på öppna slagfält
åtlydande sin härförares
bud,
men intet vunnet utan allt
förlorat av tusenden liv
som döda fiskar flöt med
strömmen.

Den solitäre hjälten däre-
mot som inte lät sig hjärn-
tvättas av härförares bud,
ledde ensam sitt korståg
mot seger,
med vars knivskarpa argu-
ment vände motsatsernas
logik emot varandras från
teori till praktisk prövning
att var och en äger rätten
till sina egna liv som inte
bör riskeras för nån politi-
kers idéer.





~




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 389 gånger
Publicerad 2021-08-03 02:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP