Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ultra står för mycket, för ytterlighet, för något, som exempelvis ultra reaktionär. Rapid står för snabbhet. Det är därför som 'ultra rapid' står för extremt långsamt... (vilket påvisar en missuppfattning av första användaren)


Rollspelet



Hon satte sig i lokaltåget och började läsa för sig själv och inne i sitt eget huvud. Ögonen rörde sig från sida till sida likt under en bordtennismatch uppspelad i ultra rapid. Hon tog fram boken ur sin medhavda kasse, slog upp kapitel fyra och började där.

'Kvinnan såg på den äldre mannen, som var minst tre år, fyra månader, två veckor, en dag och fjorton timmar äldre än hon själv. Det skilde till och med 34 minuter och 27 sekunder, men det verkade hon inte alls bry sig om alls. Kvinnan kastade trånsjuka blickar på mannen och han kastade sina getögon på henne. De följdes åt till flodstranden, tog av sig kläderna och vek prydligt ihop dem var för sig och lade dem på varsin medförd väska, han på en portfölj i brunt imiterat läder och hon på en lika svinigt imiterad kasse i svart nylon. De vadade var och en för sig ut i vattnet där de lekte som barn, stänkande vatten på varandra och som tvagande sig fast utan någon tvål. Solen som just gick i moln, hade varit framme att ses och kännas varmt skina i trettiosju minuter och åtta sekunder blankt. Då de gått upp på den varma sanden på flodens strand, det var en remsa om kanske tre meter och 22 centimeter i bredd samt ungefär 54 meter och 72 centimeter lång. Han lade sig på rygg i till hälften i gräset och till hälften i sanden. Själv satte hon sig i san... ...gräset och böjde sig ned för att... då hon var klar med görat i höfthöjd där han låg på rygg i san... ...gräset, steg hon upp och satte sig sedan, efter att ha känt hur redo han verkade ha blivit av hennes behandling, Hon sjönk ned över honom, satte sig väl till rätta och började sedan rida först långsamt och sedan allt mera in i solnedgången. Hon kände sig som salig och en sång kunde mycket väl sakta ha stigit inom henne...'

Hon hade kommit till sin station och halvvägs in i nästa kapitel avbröt hon sig sedan, det var hennes tur att gå av, varpå hon reste på sig och gick av på mitten. Väl ute på perrongen stannade hon och lät den strida strömmen med passagerare gå före henne mot de genomskinliga dörrar vilka ledde ut i en ljus hall och trapporna ned till spärrarna.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 114 gånger
Publicerad 2021-08-03 14:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP