Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mot äventyr

Man kan undra sa flundra,
jag undrar en del,
varför vissa vill plundra,
att plundra är fel.

Om vi tittar på solen,
och solen på oss,
på stolen på däcket
när vi kastar loss.

Vi går ju på dagen,
och rider i natt,
vi följer nu lagen
och betalar skatt.

Med mössan i handen,
och hjärtat i halsen,
bössan på ryggen,
längs hela dansen.

Ginestà, Orwell
och Hemingway,
har de flesta glömt dem?
Nej, det tror jag ej!

Så hissa din fana,
och skatta den dyr,
för nu ska det bana
mot äventyr!




Bunden vers (Rim) av erikspoesi
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-05 21:49



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Härligt schwung i texten. Känns som en gammal ... hittar inte ordet, men en sångtext i stil med "Hej och hå, Jungman Jansson, redan friskar morgonvinden..." Finns det musik till också?
2021-08-05
  > Nästa text
< Föregående

erikspoesi