Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den tredje dagen i augusti månad är för mig alltid speciell


Stiltje


Du fyller år

solen står högt

visar sin från sin bästa sida

sin varma livgivande


liksom jag gjorde

för så många år sedan

gav liv

till dig


som jag älskar varmt

som jag skulle ha skyddat bättre

som jag misslyckades med

som jag har misslyckats


Du togs ifrån mig

så pass hårt och brutalt

att vi ännu idag

är alltför långt ifrån varandra


ännu ett år har gått

jorden har snurrat sina varv

utan att föra mig  närmare dig

eller dig närmare mig


Jag ber om förlåt

på mina bara knän

Jag ber till Gud

att förlösa oss ifrån denna stiltje


det som pågår inom

hat eller intighet

Du har raderat mig

jag får minnas för oss båda


Hoppet lyser klart

Jag älskar dig

för alltid älskar jag 

och bär dig i mitt hjärta ömt










Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-03 13:01



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Sorg och smärta
Ett sargat hjärta
Det stilla blöder
Själen sörjer
2021-08-04

  Kajan VIP
Här finns känslan av just stiltje, en väntan på en rörelse i en ny riktning; som en utsträckt bön är texten.
2021-08-03

  Monica Lindgren
Smärtsamt att läsa! Ett barn som tagits ifrån modern?
2021-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP