Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Heting-Geting

 

Mitt lilla barnbarn (som nu är ganska stor) sa alltid heting om getingar. Och så rätt hon hade för det gör ont och hettar när getingen har stuckit till.

En liten fantasi om hur det kan bli:


en liten heting kom
stekel eller geting i andanom
satte sig på fingret
som blev hindret
för deras fortsatta färd
fingret hötte barskt
hetingen den stack
fick sen en änglafärd
kunde vara värd(t)
att få visa sin ilska
du lilla inbilska
kalla mig heting
när jag är en geting
så nu får du lida
smärta med pina och svida
en geting gör ingen förnär
om du håller den kär

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-03 17:56



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Uppfostrande ömsinthet om ett kärt barn som även räcker för ett kryp. Humoristiskt elegant!
2021-08-09
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP