Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den förlåtande upphittaren



En pjäxa av läder
flöt fram
Ur älvens gap

Den var mycket
gammal. Vad som
hänt med ägaren

Visste väl ingen?

Då blev den smord
med bivax och upp
-ställd på en svetsad
Ankarkätting

Invid postlådan och
Granhäcken


Stod där till allmän
beskådan med några
hängande blå-vita
Lobelior inuti

En vacker morgon var
Pjäxan borta!

Den hade vandrar vidare
med sina blommor

Hoppas den har ytterligare
Några kliv kvar i livet. ..


Tänkte den pensionerade
Skomakaren som inte brydde
Sig så mycket om att sko sig

Eller att bli sur över förlorade
Upphittade saker i onödan

Och blommor det hade han
ju så mycket av ändå i sin
Prunkande trädgård








Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-04 12:49



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
En sko
är som en ko
som trampar på
i ängen den sköna
som i en skröna
2021-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP