Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min riktiga mamma





Jag har träffat många många
många mina mammor
och de har hetat allt från A till Å.

Märkligt nog har jag sett
hur alla sett ut
utan kläder.

Att de var mina många mammor
visste jag inte då
och nu tror jag inte det är sant.

Den ena var naturligtvis ljuvligare
än den andra
för att inte tala om alla däremellan.

Nu är det dock så
nu har det dock fallit sig på det viset
att jag har haft bara en enda riktig mamma.

Och hon är död.
Och hennes man, min pappa, är död.
De gjorde mig och jag växte till i hennes mage.

I den magen med blodiga väggar,
en slang in i min mage och i ett mörker som natt
växte jag i nio månader.

Varje gång jag åker vattenrutschkana
inuti en sån där lång, slingrande tunnel
är det som om allt kommer tillbaka.

Det gjorde jag igår.
Många många gånger min mamma
ur hennes kropp föddes jag ut i världen.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 156 gånger
Publicerad 2021-08-04 18:55



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Lugn, lugn! Det är en helt vanlig och naturlig biografi.
F.ö. gillar jag den konsekvent treradiga strofindelningen av texten liksom anaforerna och allitterationerna. Äntligen börjar det bli stil på poesin!
2021-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP