Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Brunnen

 

Du kan se mig som vinden

som kom en het sommardag med svalka

eller glaset som törsten släckte

många törstiga drack till botten

brunnen sinade aldrig

men allteftersom tiden gick

såg jag månglare försedde sig

på bekostnad av andra

det var då jag insåg

glupande törst släcker ingen

varför ska en tömma brunnen

medan andra ska gå under

en världsordning som inte får fortgå

vinden finns till för alla och inte för en

allemansrätten beter sig så

frihet är något vi kämpat oss till

oavsett andra vill

vi ska inte låta en människa

plundra oss på allt värdefullt vi äger

 




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 83 gånger
Publicerad 2021-08-04 19:16



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
verkligen klokt skrivet
2023-10-10
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP