Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Räknestickan

 

Tonen är dämpad. I de små pauserna 

ordnar livskampens nervöst ihärdiga 

fingrar verklighetens siffror 

 

allvaret ser på mig 

 

En man jag inte känner ställer fram 

kokt fisk kokar potatis och i hans 

mobil tyder jag kontoutdragen varje 

kväll. Försöker om och om igen hitta 

mönster och inser sent- alldeles för sent 

att kreditupplysningen får han beställa 

på sig själv. 

Skräcktimmarna dansar med friheten 

är det 3 eller 4 000 kronor över till mitt 

till vårt och går hans båt att sälja 

 

Jag har blivit min far. Ekonom. Mina 

frågor är direkta krävande och han 

lyckas aldrig glida ur mitt grepp. 

jag är räddaren i nöden som behöver 

någon på allvar 

 

kanske för första gången

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-05 00:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP