Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett beslut

Oron pickar

som en nykläckt fågelunge mot

det sköra skalet.

Andas i fyrkant

andas lugnt

tänka här och nu.

Svettiga händer.

Lyfter luren och säger : Nej,

nej jag vill inte!

Efter detta

Ett annat liv.




Prosa (Kortnovell) av dorotea VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-06 09:33



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket snyggt gestaltat om att kunna sätta gränser. Kan vara mycket svårt, precis som du skriver. Gillar liknelsen med fågelungen som pickar.
2021-09-11

  Kajan VIP
Väldigt bra text, man kan känna den omvälvande förändring som sker.
2021-08-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att ha en inre styrka att fatta ett avgörande beslut och därmed förändra livet till det bättre.
2021-08-06

  Larz Gustafsson VIP
Så mycket kan några få ord betyda.
Enormt egentligen.
2021-08-06
  > Nästa text
< Föregående

dorotea
dorotea VIP