Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Egen bild.


Färden/porträtt

 

Hon har dagar då hon söker förstå
vad löv säger i vindar som far.
Vad ordalydelse grenarna talar
när himlen är blå och bar.
Vad gör de egentligen, en förmiddag
i dess vara,
när de sitter där de sitter och ingenstans
kan fara.
kramas, kivas det
tas det doldan famn
ock om någon far med osant
rodnas det av skam?
Planeras det en avfärd när höstar
lägger till,
och är resan mappad
vart bär det av och
vart till?

Nej hur ska jag förstå, dess språk
är okänt för mitt öra,
det enda jag hör är rasslet
och sedan hur de fara.

Så höstligt vinden tar dem i sin famn,
Se, jag tror att ett löv, hittat sin sista hamn.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-06 16:21



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Inspirerande på ett djupt sätt
2021-08-11

  KYREUS of Sweden
Rörande mänskligt.
2021-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP