Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lönndom

Fröken Pomlador skyndade genom körsbärslunden. Imorgon skulle fadern kungöra hennes förlovning med överste Lindschöld. En man med karaktär, harmonisk hållning och imponerande förmögenhet.

Fötterna ömmade och hon sprang som aldrig förr, vid midnatt nådde hon lusthuset. Hjärtat bultade.
Men tiden stannade.


”Du kom”, viskade Iréne.

Och hennes kyss smakade smultron.




Fri vers (Prosapoesi) av Bortom stigen VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-08-09 21:52



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En både roande och överraskande historia, med skön efterklang.
2021-08-26

  lodjuret/seglare VIP
Måste rekommendera texten till major C, Åsa B samt en del andra tyckare till, av o för sköna läsningar...
2021-08-10

  Cikoria Blå VIP
Det här texten var väl precis rätt för den här typen av texter. Bra!
2021-08-10

  100apor
Den här gillade jag mycket. Vackert språk med känsla för detalj - och mycket historia på så få ord!

De extra mellanrummen mot slutet förstärkte tidsstoppet!
2021-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Bortom stigen
Bortom stigen VIP