Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att ta ut sin riktning

jag kom förbi
det hus
jag hyrt ett rum
för tusen år sedan

bild på bild föll ur Snövit
kista av glas
barnskulptur av sot
fradga vit

i en famn mot natt
såg jag mig själv
fast
som en rävunge
i en rävsax

fastsydd med min hud
i något slag av socialt fanstyg
frågade jag rymden hur
jag kunde bli fri

kom ord från en bön
om hjälp
stjärnstoff
bildade knopp

om det tog några år eller tio
som jag följde vindens viskning
spelar ingen roll
det viktigaste var
att jag tagit ut min riktning

och ja, jag kom hem till mig själv
ja, jag blev fri till sist!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-06 20:46



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Vackert om kampen att komma hem till sig själv! <3
2021-08-19

  Anya VIP
En text med både mörker och ljus. Lite ovanligt för att vara dig. Tycker mycket om texten. Faller särskilt för " jag kom hem till mig själv". Den psykologiska touchen tilltalar.
2021-08-14

  Respons VIP
Starka minnen och bra bearbetning av smärta.
2021-08-10

    Lena Söderkvist VIP
En inre kamp, väl beskriven av dig. Skön lättnad i slutet.
2021-08-09

  Bengt H VIP
Oj då, så praktiskt!
2021-08-09

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt om att konfronteras med sin barndom och uppväxt. Kampen för att bryta sig loss och skapa sin egen tillvaro och känslan när det till slut har lyckats. En dikt att känna igen sig i!
2021-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP