Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar 2020

Solen letar sig igenom de täta skogarna söder om söder
Världen står stilla
Semesterfirare håller sig inom rikets gränser
Men allt står inte stilla
Pendeltåget makar sig framåt
Det rör sig, äntligen
för denna vilsna själ

Isoleringen hade redan varit fullkomlig
innan den nådde alla andra
Dag ut och dag in utan rörelse
Alla ansträngningar utan resultat
Maskarna som sakta åt sig in i hjärnan...
Ett mörker från gryning till kväll
Daglig kamp
för att inte glida
nerför stupet...

Ingen aning
att det skulle ljusna
när det skulle mörkna
för alla andra...

Några månader senare
Stadiga steg framåt
genom ett av livets vägskäl
Ett vägskäl som fysiskt känns i hjärta och mage

Ett hjärta som åter har fyllts med kärlek
En mage som igen känner av pirret av livets möjligheter

Vinden har vänt
Det är vinden i ryggen över Mälarbron
Solen skiner vackert över hamninloppet
I hörlurarna sjunger Momcilo om sin blåa safir och om hur åren går
Livet är återerövrat
Hungern är tillbaka

Jag vill ha allt!




Fri vers (Fri form) av Sam u dubokom ofsajdu
Läst 167 gånger
Publicerad 2021-08-07 04:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sam u dubokom ofsajdu