Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dubbla budskap skapar grund för att vi kan göra illa varandra utan att vi egentligen vill det ... Ärlighet avseende vad vi känner för varandra är grunden för all vänskap


Någonting jag så innerligt önskar mig är ...

... att du som håller mig
så där alldeles fullständigt kär
i ditt hjärtas allra innersta rum
berättade för mig 
hur mycket jag betyder för dig

och inte blott 
låtsas som om det regnar
när du skriftas vid med mig

Ty det som gör allra mest ont i mig
är när jag sårar någon 
som tycker om mig
utan att jag vet om det

Sårar genom vänskap
som tillsynes är ömsesidig
men där du för mig
känner så mycket mer
än vad du låter mig 
vare sig ana eller få se

Nej, det är inte säkert
att du får det gensvar du vill ha
men du ger mig möjlighet
att inte fortsätta  att omedvetet
såra dig var och vartannan dag

genom att bara vara jag
så som den vän
du sagt dig i mig vilja ha

 

 

 

_____________________________
Publicerad tidigare här i september 2012
men det förmedlade budskapet är någonting
som är minst lika angeläget var vi än
befinner oss i tiden ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-08 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP