Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettskrivning med en handfull härinne. Nanna gav mig orden "dröjer, öde, svalnar". I vanlig ordning lagt till 18 så blir 21.


utbrett intermezzo (stafett 13)

 

 

 

sommarpratarna dröjer

solostrålande kvar

mellan molnmassorna

 

svalnar sakta ögonblicksbränder

- varar värmen framemot advent...?

 

somliga löv redan fällda

krälar längs

öde karuseller

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-08 20:05



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket bra ännu en gång. Du lyckas få det så kärnfullt.
2021-08-12

    Lena Söderkvist VIP
Ser ut som tre sorters funderingar, alla tänkvärda. Gillar den första bäst, för där är humorn tydligast.
2021-08-09

  TrollTörnTrappan VIP
Jovisst Nanna, dröjer sommaren (sig kvar) - lokalt kanske ända fram till julafton?!? Det enda jag hittills tycker mig kunna konstatera är att skiftningarna mellan varmaste och kallaste går i snabbare språng - och däremellan ligger kvar längre.
2021-08-08

  TrollTörnTrappan VIP
Precis, Gunwale! Deras val av livsberättelser och skilda sätt att gestalta sin givna timma, kan vara nog så intressant i sig att jämföra..

p.s. Upptäckte först imorse att skådisen Jonas Karlsson även är författare!!! (sedan minst tretton år tillbaka)
2021-08-08

  Nanna X
En svala gör ingen sommar
ett gult löv gör ingen höst
nog dröjer sig sommaren kvar ännu en tid?
2021-08-08

  Gunwale VIP
Jag har inte hört så många sommarpratare än, men jag har ändå hört vissa som strålade. Själva programidén är bra, och Sommar har ju fastnat så i människors medvetande att de som får äran att ”prata” verkligen försöker göra ett bestående avtryck. Bara en sån sak gör det intressant - vad väljer de att prata om, och hur pratar de om det? Ibland uppfattar man det sagda, ibland det osagda.
Bränder och (redan torra/gula) löv är också aktuella företeelser. Även utanför mitt fönster rasslar gulbruna björklöv. Kanske till och med krälar.

2021-08-08

  TrollTörnTrappan VIP
Här ligger min topplista över årets olika sommarprat hittills :
https://nusjubildellerordellernu.blogspot.com/2021/08/21-i-topp-sommarpratare-2021.html

2021-08-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP